darolsaqalain.ir
دسته بندی
سال 1402
تقریر دروس
»
سال 1402
»
تقریر درس اخلاق آیت الله فقیهی مورخ 1402/08/10
موضوع: جنود عقل و جهل/ایمان/توکّل برخدا/معنای توکّل
خلاصه جلسه گذشته: صحبت در رابطه با معنای توکّل بود. یکی از صفات حمیدهای که برای انسان لازم است توکّل بر خداوند است. اما مهم این است که ما معنای توکّل را بفهمیم. مباحثی در مورد معنای توکّل در جلسه قبل بیان شد.
پنجشنبه ۱۱ آبان ۲
تقریر درس خارج فقه معاصر آیت الله فقیهی مورخ 1402/08/09
خلاصه جلسه گذشته: بحث ما در فقه معاصر درباره مشروعیت «بیمه» بود که آیا عقد بیمه را میتوان بر عقد هبه معوّضه تطبیق نمود؟ برای فهم مطلب گفته شد: گاهی مالی که پرداخت میشود، در برابر تعهد به خسارت است. شما که ماشین دارید به شرکت بیمه میروید و مبلغی را میپردازید دربرابر تعهد آن شرکت به اینکه اگر خسارتی به ماشین شما وارد شد، خسارتوارده را پرداخت کند. ممکن است در طول سال که مدت قرارداد است، خسارتی بر شما وارد نشود و ممکن است اتفاقی بیفتد و خسارتی وارد شود، شرکت تعهّد میدهد که اگر خسارتی وارد شد، آن را بپردازد؛ پس پول شما دربرابر تعهّد است و شرکت اجیر در پرداخت خسارت است. آیا این عقد، هبه معوضه است. صورت دیگر قابل تصویر این است که گفته شود: من این پول را به شما میدهم دربرابر محافظت شما از این ماشین؛ مانند اینکه کسی را اجیر کنید که از مالتان محافظت کند و اگر حفظ نشد، ضامن است. در صورت اول، شرکت، اجیر بر تعهّد است و در صورت دوم، اجیر بر محافظت است.
چهارشنبه ۱۰ آبان ۲
تقریر درس خارج فقه آیت الله فقیهی مورخ 1402/08/08
خلاصه جلسات گذشته: صحبت در بحث فقه، درباره «معاونة الظالمین في المباحات» بود که مرحوم صاحب حدائق معتقد است کمک به ظالم در مباحات نیز حرام است و تلاش میکند که این مدعای خود را با روایات بسیاری ثابت کند بود.
سه شنبه ۹ آبان ۲
تقریر درس خارج فقه آیت الله فقیهی مورخ 1402/08/07
خلاصه جلسات گذشته: صحبت در بحث فقه، درباره «معاونة الظالمین» بود که آیا کمک به ظالمان در مباحات حرام است یا جایز؟ دیدگاه مرحوم صاحب حدائق این بود «معاونة الظالمین محرّمة حتی في المباحات»؛ در کارهای مباح نیز نمیتوان به ظالم کمک کرد. نیاز است توضیح داده شود که چگونه اکثر فقها این دیدگاه را نپذیرفتهاند.
دوشنبه ۸ آبان ۲
تقریر درس خارج فقه آیت الله فقیهی مورخ 1402/08/06
خلاصه جلسات گذشته: صحبت در بحث فقه، درباره «معاونة الظالمین في المباحات» بود که مرحوم صاحب حدائق معتقد بود اعانه ظالم، مطلقا حرام است؛ خواه در ظلم، حرام یا مباح باشد. برخلاف این دیدگاه، اکثر فقها معتقدند که اعانة ظالم در مباحات، اشکالی ندارد. صاحب حدائق رحمهالله به روایاتی استناد کرده است که برخی از آنها را در جلسات گذشته بررسی کردیم.
يكشنبه ۷ آبان ۲
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
بعدی
آیندهپژوهی هوش مصنوعی در فرایند فقه و اجتهاد
بررسی فقهی حکم ارتباط با ارواح و اجنّه
گالری تصاویر
برگزاری مراسم عزاداری به مناسبت شهادت حضرت امام هادی (علیه السلام)
دوشنبه ۱۷ دی ۳
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
ویدئوها
پیام تسلیت آیت الله محسن فقیهی در پی ارتحال آیت الله مصباح یزدی
شنبه ۱۳ دی ۹۹
مشاهده ویدئوهای بیشتر