darolsaqalain.ir
دسته بندی
هشت
تقریر درس خارج فقه آیت الله فقیهی مورخ 1402/08/29
خلاصه جلسه گذشته: بحث ما در بحث فقه درباره حرمت نجش بود. دلایلی بر حرمت این عمل وجود دارد. برای رفع ابهام از برخی از مسائل این بحث باید به ادلّه آن رجوع کرد.
سه شنبه ۳۰ آبان ۲
تقریر درس خارج فقه آیت الله فقیهی مورخ 1402/08/28
خلاصه جلسه گذشته: بحث ما در بحث فقه درباره نجش بود. معنای لغوی و اصلاحی آن بیان شد. ابهاماتی در این بحث وجود دارد که باید از طریق بررسی روایات آنها را روشن کرد. ابهام نخست این بود که آیا حرمت نجش تنها در بیع است و شامل سایر عقود نمیشود؟ ریشه ابهام این بود که برخی از بزرگان در تعریف نجش، تنها به بیع اشاره کرده بودند. ابهام دوم این است که آیا در حرمت نجش توافق و هماهنگی بایع و ناجش لازم است. در تعریف دومی که از نجش بیان شد، این هماهنگی بیان شد.
دوشنبه ۲۹ آبان ۲
تقریر درس تفسیر آیت الله فقیهی مورخ 1402/08/24
موضوع: تفسیر قرآن کریم /تفسیر سوره بقره /آیه 187
﴿أُحِلَّ لَکُمْ لَيْلَةَ الصِّيامِ الرَّفَثُ إِلي نِسائِکُمْ هُنَّ لِباسٌ لَکُمْ وَ أَنْتُمْ لِباسٌ لَهُنَّ عَلِمَ اللَّهُ أَنَّکُمْ کُنْتُمْ تَخْتانُونَ أَنْفُسَکُمْ فَتابَ عَلَيْکُمْ وَ عَفا عَنْکُمْ فَالْآنَ بَاشِرُوهُنَّ وَ ابْتَغُوا ما کَتَبَ اللَّهُ لَکُمْ وَ کُلُوا وَ اشْرَبُوا حَتَّي يَتَبَيَّنَ لَکُمُ الْخَيْطُ الْأَبْيَضُ مِنَ الْخَيْطِ الْأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّوا الصِّيامَ إِلَي اللَّيْلِ وَ لا تُبَاشِرُوهُنَّ وَ أَنْتُمْ عاکِفُونَ فِي الْمَساجِدِ تِلْکَ حُدُودُ اللَّهِ فَلا تَقْرَبُوها کَذلِکَ يُبَيِّنُ اللَّهُ آياتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ﴾
صحبت در تفسیر آیه صد و هشتاد و هفتم سوره مبارک بقره است. در آیات قبل آیات روزه مورد بررسی قرار گرفت و چند آیه درباره روزه بحث شد. در ابتدای بعثت روزه گرفتن به این صورت بود که شب و روز جماع کردن حرام بود. البته مفسرین در این رابطه اختلاف نظر دارند که آیا از اول، نزدیکی و مباشرت با زنان حرام بوده یا تصور این بود که حرام است بعد از مدتی این آیه نازل شد و شاید علت نزول آیه این بوده که افراد عمل نمیکردند و برخلاف دستور عمل میکردند. وقتی این حالت پدید آمد آیه نازل شد ﴿أُحِلَّ لَکُمْ لَيْلَةَ الصِّيامِ الرَّفَثُ إِلي نِسائِکُمْ﴾ آزاد شدید و شبها میتوانید با همسران خود مباشرت داشته باشید.
پنجشنبه ۲۵ آبان ۲
تقریر درس اخلاق آیت الله فقیهی مورخ 1402/08/24
موضوع: جنود عقل و جهل/توکّل/آثار و نتایج توکّل
خلاصه جلسه گذشته: صحبت در رابطه با آثار و نتایج توکّل بر خدا بود که در جلسات قبل به چند مورد از آن نتایج اشاره کردیم، در ادامه به برخی از نتایج آن میپردازیم:
پنجشنبه ۲۵ آبان ۲
تقریر درس خارج فقه معاصر آیت الله فقیهی مورخ 1402/08/23
خلاصه جلسه گذشته: بحث ما در فقه معاصر درباره «بیمه» بود که آیا بر عقود شرعیه توقیفیه تطبیق میکند؟ یکی از عقودی که از آن بحث کردیم، عقد مضاربه بود. در جلسه گذشته، تعریف عقد مضاربه را بیان کردیم: مضاربه آن است که مالی را به عامل میدهند تا با آن کار کند و میزان معینی از سود (مثلا یک سوم) را دریافت کنند. با این تعریف از مضاربه آیا عقد بیمه را میتوان تطبیق بر مضاربه نمود؟
چهارشنبه ۲۴ آبان ۲
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
بعدی
دلالت احاديث «اثناعشر» بر وجود امام زمان (عجّلاللهفرجه) در مصادر اهلسنت
بررسی تفاوت ماهوی بیمه و ربا
گالری تصاویر
برگزاری مراسم عزاداری به مناسبت شهادت حضرت امام هادی (علیه السلام)
دوشنبه ۱۷ دی ۳
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
ویدئوها
پیام تسلیت آیت الله محسن فقیهی در پی ارتحال آیت الله مصباح یزدی
شنبه ۱۳ دی ۹۹
مشاهده ویدئوهای بیشتر