darolsaqalain.ir
دسته بندی
هفده
تقریر درس اخلاق آیت الله فقیهی مورخ 1402/07/05
موضوع: جنود عقل و جهل/ایمان/توکّل برخدا
خلاصه جلسه گذشته: صحبت در رابطه با شکرگذاری نعمتهای پروردگار بود. انسان باید شکرگذار نعمتهای الهی باشد ﴿لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّکُمْ وَلَئِنْ کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ﴾ شما بندگان اگر شکر نعمت به جای آرید بر نعمت شما میافزایم و اگر کفران کنید عذاب من بسیار سخت است. عذاب شدید برای کسانی است که کفران نعمت میکنند. ما باید شاکر نعمتهای الهی باشیم.
پنجشنبه ۶ مهر ۲
تقریر درس خارج فقه معاصر آیت الله فقیهی مورخ 1402/07/04
بحث ما درباره «بیمه» خواهد بود که یکی از موضوعات مبتلابه جامعه کنونی است. بیمه دارای انواعی مانند: درمانی، بازنشستگی، عمر، زلزله، شخص ثالث و .... در بیمه شخص ثالث، شما طرف اول هستید که با بیمه که شخص ثانی است، قرارداد میبندید که اگر تصادف کردید، بیمه، خسارت شخص ثالث (خسارتدیده) را بدهد. آیا اصل قرارداد بیمه شرعی است؟ در برخی موارد، افراد را مجبور میکنند که نوعی از بیمه را انجام دهد، آیا این کار، شرعی است یا نه؟ باید این مسألهها را بررسی کنیم؛ برخی بیمه را شرعی و برخی نامشروع میدانند؛ زیرا غرری یا ربا است.
چهارشنبه ۵ مهر ۲
تقریر درس خارج فقه آیت الله فقیهی مورخ 1402/07/03
خلاصه جلسات گذشته: صحبت در بحث فقه، درباره «معونة الظالمین» بود که کمک به ظالمان چه حکمی دارد.
این بحث سه فرع دارد: ...
سه شنبه ۴ مهر ۲
تقریر درس خارج اصول 1402/07/03
موضوع: مباحث الفاظ/وضع/اوامر/شکّ در سقوط أمر بفعل غير
خلاصه جلسه گذشته: صحبت در رابطه با این بود که آیا از روایات اصالةالتعبدیة استفاده میشود یا اصالة التوصلیة؟ که در سال گذشته، بحث گذشت.
آیا اطلاق أوامر پروردگار نسبت به مکلفین اقتضای مباشرت دارد یا خیر؟
مثلاً گفته میشود فلان کار را انجام بده، آیا این به معنای این است که خود شما این کار را انجام بدهید یا شخص دیگری هم انجام بدهد مشکلی ندارد؟
سه شنبه ۴ مهر ۲
تقریر درس خارج فقه آیت الله فقیهی مورخ 1402/07/01
خلاصه جلسات گذشته: بحث فقه در سال گذشته، درباره «معاونت ظالم» بود که یکی از محرمات الهی است. مباحثی را در سال گذشته بیان کردیم اما ناتمام ماند.
سه فرع را بررسی میکردیم: «معاونة الظالم في الظلم»، «معاونة الظالم في ما یحرم» و «معاونة الظالم في المباحات». اگر ظالم، ظلمی میکند و در آن ظلم به او کمک کنید، بدون شک حرام است و همه علما پذیرفتهاند؛ حتی آیتالله خویی رحمهالله که اعانه بر اثم را حرام نمیداند، اما اعانه بر ظلم را حرام میداند. ادله اربعه بر حرمت این کار دلالت دارد.
يكشنبه ۲ مهر ۲
قبلی
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
بعدی
دلالت احاديث «اثناعشر» بر وجود امام زمان (عجّلاللهفرجه) در مصادر اهلسنت
بررسی تفاوت ماهوی بیمه و ربا
گالری تصاویر
برگزاری مراسم عزاداری به مناسبت شهادت حضرت امام هادی (علیه السلام)
دوشنبه ۱۷ دی ۳
مشاهده گالری تصاویر بیشتر
ویدئوها
پیام تسلیت آیت الله محسن فقیهی در پی ارتحال آیت الله مصباح یزدی
شنبه ۱۳ دی ۹۹
مشاهده ویدئوهای بیشتر